top of page
Newspapers

Η Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κα Μπόκα Γεωργία, στην συνάντηση εργασίας του Έργου LIFE GEOCARBON



Την Παρασκευή, 12 Νοεμβρίου 2021, στην Αίθουσα Τηλεδιάσκεψης του Ινστιτούτου Εδαφοϋδατικών Πόρων του ΕΛΓΟ – ΔΗΜΗΤΡΑ, στην Λυκόβρυση, πρόκειται να λάβει χώρα συνάντηση εργασίας του Έργου LIFE GEOCARBON. Το Ινστιτούτο Εδαφοϋδατικών Πόρων, ως Συντονιστής Φορέας, θα φιλοξενήσει τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να προγραμματιστούν οι δράσεις υλοποίησης του Έργου. Την συνάντηση αυτή θα στηρίξει με την συμμετοχή της η Αντιπρόεδρος του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, κα Μπόκα Γεωργία.

Το Έργο LIFE GEOCARBON είναι ένα προπαρασκευαστικό έργο, όπου δίνεται η δυνατότητα στους παραγωγούς να καταγράψουν τα Δεδομένα Δραστηριότητας (Activity Data), των καλλιεργητικών δηλαδή πρακτικών που εφαρμόζουν οι ίδιοι οι παραγωγοί. Έτσι, μέσω μιας διαδικτυακής πλατφόρμας γεωχωρικών δεδομένων (εφαρμογή web-GIS), οι παραγωγοί θα είναι σε θέση να καταχωρήσουν στοιχεία όπως βάθος οργώματος, τύπο λιπασμάτων, προσθήκη βιολογικών λιπασμάτων, κτλ. Τα στοιχεία αυτά σε συνδυασμό με υπάρχοντα δεδομένα θα συμβάλλουν στην εκτίμηση της δέσμευσης του οργανικού άνθρακα στο έδαφος και ως εκ τούτου στο μετριασμό της κλιματικής αλλαγής.

Το έργο LIFE GEOCARBON συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με συνολικό προϋπολογισμό 656.588€. Συντονιστής και Επιστημονικός Υπεύθυνος του έργου LIFE GEOCARBON είναι ο Εντεταλμένος Ερευνητής του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, Δρ. Δημήτρης Τριαντακωνσταντής. Η περιοχή μελέτης του έργου στην Ελλάδα είναι ο νομός Αιτωλοακαρνανίας.

Οι συμμετέχοντες φορείς είναι το Ινστιτούτο Αστικού Περιβάλλοντος και Ανθρώπινου Δυναμικού του Παντείου Πανεπιστημίου, το National Research Council of Italy (Institute of BioEconomy), το Spanish National Research Council (Centro de Edafología y Biología Aplicada del Segura), το Πανεπιστήμιο του Algarve της Πορτογαλίας και ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Δέλτα Οινιάδων Αιτωλοακαρνανίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του έργου: lifegeocarbon.eu


0 comments
Post: Blog2_Post
bottom of page